De eigenaar van een domeinnaam achterhalen


eigenaar website achterhalen

De eigenaar van een website is snel te vinden via de registratie van de domeinnaam. Nederlandse en Belgische domeinnaamhouders kunnen online worden opgezocht bij SIDN en DNS Belgium.
Geen contactgegevens?
Websites vermelden soms geen juiste contactgegevens. Wie - om welke reden dan ook - contact wil opnemen met de persoon achter een website, kan in een Whois register opzoeken op wiens naam de domeinnaam staat. Vaak is dit de eigenaar van de website, of een bedrijf dat in contact staat met de eigenaar (zoals de webdesigner).

Nederlandse domeinnamen opzoeken (.NL)

SIDN
Typ een .NL domeinnaam in het zoekveld, en klik op OK. Vink in het volgende scherm het vakje Accoordverklaring aan, en klik op OK. De houder van de domeinnaam is de eigenaar, de registrar is het bedrijf dat de domeinnaam voor de eigenaar heeft geregistreerd. Via het e-mailadres dat vermeld wordt als Administratieve contactpersoon kun je contact opnemen met de eigenaar.

Belgische domeinnamen opzoeken (.BE)

DNS
Typ een domeinnaam in het zoekveld, en klik op de blauwe pijl. In de resultaten wordt vermeld dat de domeinnaam niet beschikbaar is. Klik op WHOIS om informatie op te zoeken over de eigenaar. Je ziet vervolgens de adres- en contactgegevens van de eigenaar.

Internationale domeinnamen opzoeken

ICANN WHOIS
Hier kun je de eigenaar opzoeken van generieke domeinnamen, zoals .com .edu .info .net en .org
ICANN is de internationale organisatie die verantwoordelijk voor de uitgifte van Top Level Domeinen.

Who Is The Owner
Deze dienst zoekt wereldwijd in meer dan 350 Whois databases. Je kunt hier praktisch alle domeinnamen checken.