Draadloos internetten met WiFi


draadloos internetten met wifi

Een draadloos netwerk (WiFi) maakt het mogelijk om draadloos te internetten. Let op: WiFi is de benaming van het draadloze netwerk. Om hierop te internetten moet er wel een internetaansluiting aanwezig zijn.

WiFi hotspots

Een hotspot is een plek waar draadloos internet wordt aangeboden, bijvoorbeeld in café's of hotels. Soms kun je gratis internetten op een hotspot, soms moet er worden betaald. Betaling gaat meestal via een kaart met een code, waarmee je tijdelijk online kunt.

Let op: maak alleen gebruik van vertrouwde hotspots. Log niet in bij een onbekend netwerk dat zich zomaar aandient op je laptop.

Hotspots
Hotspots zoeken in de Benelux: Hotspotsvinden.nl.
Gratis hotspots in België: Hier is gratis WiFi.
Nederlandse campings met WiFi: WiFi Campings.
Schiphol biedt 1 uur gratis WiFI aan: Free WiFi op Schiphol.
Kijk voor gratis internationale hotspots op: Free Hotspots.

WiFi thuis

Uiteraard is het ook mogelijk om zelf een draadloos WiFi netwerk op te zetten. Je hebt hiervoor een wireless router nodig. Deze sluit je aan op internet - bijvoorbeeld de ADSL-aansluiting. Het hele huis is nu voorzien van draadloos internet: elke computer met een WiFi insteekkaart (of adapter) kan online. Zover als het signaal reikt is er verbinding met internet. Via WiFi kan de internetaansluiting ook worden gedeeld met anderen. Let op: niet alle providers vinden dit goed. Het is belangrijk om een WiFi netwerk te beveiligen. Zonder beveiliging kan iedereen erop, en ligt de inhoud van je computer op straat.
Kijk voor het opzetten van een draadloos netwerk op: WiFi installeren


Het Spaanse bedrijf FON biedt voordelige WiFi routers aan, als je andere FON abonnees toelaat op je netwerk. Je mag dan in ruil overal inloggen op het FON netwerk. Deel je je bandbreedte niet, dan moet je betalen voor het gebruik van FON. Ook hier geldt dat niet alle providers toestaan dat je je internetverbinding deelt.