Interactieve web toys

digitaal speelgoed
Web toys zijn spelletjes voor mensen die niet van games houden: er is geen 'High score' of 'Game Over'. Maar wel: interactief speelgoed vol verrassingen, waarin je naar eigen inzicht experimenteert en op ontdekkingsreis gaat.
Kijk voor unieke puzzelspelletjes op: Point and Click games

Flash-player inschakelen in Chrome
Een aantal websites op deze pagina maakt gebruik van de Flash-player. In Chrome is deze niet standaard ingeschakeld. Meestal kun je op het scherm klikken om de Flash-Player aan te zetten. Om Flash standaard aan te zetten ga je naar - Instellingen > Geavanceerde instellingen weergeven > Instellingen voor content > Flash > Toestaan dat sites Flash uitvoeren.Acrobots
Acrobots zijn elastische robots met 3 benen. Met de knoppen kun je meer exemplaren toevoegen, en de zwaartekracht regelen.

Do Not Touch
Interactieve videoclip van de Nederlandse band Light Light: sluit je aan bij een grote, wereldwijde golfbeweging van de cursors van mensen die de video eerder bekeken.

Feed the Head
Geniaal, absurdistisch speelgoed met verborgen verrassingen.

Find Your Way to Oz
Speelse promotiewebsite voor de Chrome browser, gebaseerd op de film Oz The Great and Powerful. Het is een sfeervolle interactieve reis vol technologische foefjes, waarin je o.a. een spektaculaire ballonreis maakt en eigen muziek componeert.

Fly Guy (iOS) | Fly Guy (Android)
Een internet klassieker: de wonderlijke wereld van Fly Guy.

GIFCTRL
Beweeg de cursor over het scherm om bizarre video-animaties te zien. Je kan ook je eigen gifanimatie toevoegen.

Grow
Bijzondere games waarbij je onderdelen - of levende figuren - in het spel brengt en kijkt wat er gebeurd. Het enige wat je kunt bepalen is de volgorde.

Levers
Prachtige web toy om te spelen met de zwaartekracht.

Mitoza
Alles begint met een zaadje, en twee keuzes. Elke keuze leidt tot nieuwe keuzes, en bizarre surrealistische scènes met olifanten, teddyberen en vliegende schotels.

Pointer Pointer
Interactieve grapjes met de cursor.

The Powder Toy
The Powder Toy is een zg. Sandbox Game, waarin je kunt spelen met grondstoffen zoals zand, water, zout en olie. Er is geen doel: je kunt doen wat je wil. Ieder element heeft eigenschappen: olie brandt, er zijn brandbare en onbrandbare muren, water doet planten groeien, enzovoorts. Interacties tussen stoffen, gassen en vloeistoffen kunnen leiden tot complexe landschappen, machines, bommen en explosies.
Platform: Windows, MacOS X, Linux, Android.
Taal: Engels.
Gratis: Ja.

Modern Living
Interactieve kunst van Han Hoogerbrugge.

Qlam
Een interactief elastisch netwerk, om mee te experimenteren.

Silk
Interactief kunstwerk waar je fraaie patronen maakt door te klikken en slepen met de muis.

Species in Pieces
Prachtige website waarin bedreigde diersoorten worden uitgebeeld met tangramachtige puzzelstukjes.

tinygrow (iOS) | tinygrow (Android)

In deze app laat je een prachtige, surrealistische tuin tot bloei komen.

Uncontrol
Experimenten met vorm, structuur en interactie.