Avatar maken

avatar maken
Profielplaatje nodig? Je kunt bij een website of forum een gepimpte selfie uploaden, maar ook een origineel plaatje maken. Bijvoorbeeld een cartoon, karikatuur, South Park typetje of een cool 3D poppetje. Op deze websites maak je zo'n opvallende avatar.
Kijk voor het maken van een goede selfie op: Selfies maken
Meer tools voor het pimpen van foto's: Foto pimpen

foto avatarMyPictr
Scroll naar beneden op deze website om snel een profielfoto te maken van een selfie: uploaden, online uitknippen, klaar. De maten van de profielfoto's op grote websites, zoals Facebook en Twitter, zijn met één klik uit een lijst te kiezen. Je kunt het plaatje ook downloaden, of naar je e-mailadres laten sturen.

foto avatarsAvatar Photo
Upload een foto, kies een effect en Avatar Photo maakt er een bewegende avatar van. Voor een goed resultaat moet de originele foto niet al te klein zijn (ca. 400 pixels). Je kunt de avatar downloaden of een link krijgen om in te voegen op websites. Het is wel nodig om te registreren.

ieren avatarBuild your Wild Self
Geef jezelf een slurf, hoorns of een krokodillenstaart: op deze website maak je een wilde-beesten-avatar. Je kunt je creatie in het groot downloaden als wallpaper. Uiteraard kun je het beeld ook opslaan en zelf uitknippen.

karikatuur avatar Caricature maker
Maak snel een karikatuur door te kiezen uit ogen, neuzen, monden en kapsels. De avatar is direct te downloaden als afbeelding. Je kunt ook een link krijgen om in te voegen op websites.

cartoon AvatarDoppel Me
Op deze website kun je snel een cartoon maken, door te kiezen uit kapsels, brillen, outfits, enzovoort. Na registratie kun je de avatar opslaan op de Doppel Me website: je krijgt dan links om te gebruiken op websites.

foto verouderenIn 20 years
20 jaar ouder in 1 minuut: op deze website wordt een foto verouderd waar je bij staat. Voor het beste resultaat: upload een duidelijke portretfoto, die recht van voren is gefotografeerd. Het resultaat wordt in een lijst - met logo - geplaatst. Klik op Save image om de foto te downloaden.

3d AvatarsMeez
Bij Meez kun je bewegende 3D avatars maken, compleet met hippe outfits, accessoires en achtergronden. Alles ziet er supercool uit. Je kunt de avatar opslaan, en links en foto's krijgen om te gebruiken op verschillende websites. Het is wel nodig om bij Meez te registreren.

compositiefoto AvatarPimp the Face
Voor de opsporing-verzocht-avatar: op deze website kun je een compositietekening van jezelf maken. De tekening kan worden opgeslagen op de website, waarbij je een link krijgt om de avatar op andere websites te plaatsen. Downloaden: klik op snapshot om de avatar op te slaan op de computer.

south park avatar South Park Avatar Creator
Maak je eigen South Park avatar. Je kunt het plaatje opslaan, delen of downloaden naar de computer. Daarbij wordt er wel een logo onder geplaatst. Dit kun je er zelf afknippen met een grafisch programma: foto bewerken.

south park avatar SP Studio
Snel een avatar maken in de stijl van een South Park character. Er zijn maffe hoofddeksels, gezichtsbeharing, tattoes en huisdieren. Je kunt ook eigen tekst toevoegen aan de afbeelding. Download de avatar door op het diskette-ikoon te klikken.

fantasie AvatarVoki
Bij Voki zijn mooie, pratende 3D avatars te maken: o.a. manga, dieren, beroemdheden en fantasy figuren. Na registratie wordt de avatar opgeslagen op de Voki website, en kun je hem invoegen op sociale media. Het aanmaken van een eenvoudige avatar is gratis. Voor meer mogelijkheden is een abonnement vereist.