Foto's pimpen


foto pimpen
Pimp je foto's: de leukste foto apps en websites om je foto's op te leuken met vintage filters, coole effecten, trucage, tekstballonnen, make-up en fun accessoires.
Kijk voor meer foto apps op: Fotografie apps
Voor het maken van (cartoon) avatars: Avatar maken

Pimp apps

mooie filters Afterlight (iOS) | Afterlight (Android)
Mooie app voor het toevoegen van bijzondere filters, frames en lichteffecten. Ook gewone bewerkingen - zoals uitsnijden - zijn goed te doen met deze app.
Platform: iPhone, Android, Windows Phone.
Gratis: Nee, €0,99.

achtergrond weghalenFabby
Deze app maakt de achtergrond van je foto of video wazig, of vervangt de achtergrond door een zonsondergang, wolkenlucht, palmenstrand, animatie of een ander glossy tafereel.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
makeup effect Instabeauty (iOS) | Instabeauty (Android)
App om foto's te retoucheren: met één druk op de knop, of door opties te gebruiken: ogen vergroten, neus versmallen, wallen verwijderen en andere facelifts.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.

sepia fotoInstagram
Filters voor een instant vintage look, én een sociaal netwerk om je foto's te delen. Kijk voor een handleiding op Instagram voor beginners
Platform: iPhone, Android.
Gratis: Ja.
mix filters Mix by Camera360
Met Mix kun je allerlei filters, patronen en instellingen combineren: véél meer mogelijkheden dan bij Instagram.
Platform: Android, iPhone.
Gratis: Ja.

tekst in foto plaatsen Moldiv
Moldiv biedt veel creatieve mogelijkheden: foto collages maken, toevoegen van achtergronden, stickers en teksten. Je kunt kiezen uit vele layouts, en de app heeft ook een 'beautycamera' om portretten te verfraaien.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja. Tegen betaling zijn extra opties verkrijgbaar.

mix filters Photo Lab (iOS) | Photo Lab (Android)
Goede fotofun app voor het toevoegen van creatieve filters, beeldbewerkingen en kant-en-klare fotomontages.
Platform: iPhone, Android.
Gratis: De gratis versie plaatst een klein watermerk in de foto's. Er is een betaalde versie zonder watermerk, met meer opties.

foto verbeteren Photoshop Fix (iOS) | Photoshop Fix (Android)
Deze retoucheer app heeft 3 mogelijkheden: het vervormen van gezichten, retoucheren en het inkleuren van delen van een foto. Met de retoucheer-tool kun je - bijvoorbeeld - een vlek of een tatoeage spoorloos laten verdwijnen. Het is wel nodig om een Adobe account aant te maken.
Platform: Android, iOS.
Gratis: Ja.

Pimp websites


effecten fotoBe Funky
Deze website biedt veel spectaculaire effecten: sepia maken, zwart-wit maken, verouderen, HDR, Lomo, cartoon of schilderij. Je kunt ook tekst en lijsten toevoegen. De foto kan worden gedownload, of geplaatst op websites.
Taal: Engels.

trucage fotoBig Huge Labs
Maak snel een postzegel, poster of kalender of zet al je foto's in een collage. Deze website biedt vele effecten. Je kunt de foto's downloaden, e-mailen of op Flickr plaatsen.
Taal: Engels.

achtergrond vrijmakenClipping Magic
Eenvoudige website om de achtergrond van een foto te verwijderen. Je markeert het het onderwerp, en de achtergrond. Je kunt direct het resultaat van je actie zien, en het fotobestand downloaden.
Taal: Engels.

fotomontagePhoto505
Foto fun website met allerlei fotomontages: zet jezelf op een schilderij of transformeer jezelf in een filmster, superheld of cover girl. Het werkt het beste met grote close-ups, die recht van voren zijn genomen.
Taal: Nederlands.

filters fotoLunapic
Deze online fotobewerker heeft veel filters en animaties. Ga naar Effects en Animation voor - bijvoorbeeld - sneeuwvlokken, sterren, regen, vuur en glitters.
Taal: Engels.

foto make-up PicTreat
Digitale make-up in één klik: deze website poetst gezichten glad, haalt rode ogen weg, en maken de tanden hagelwit. Alleen voor foto's van gezichten.
Taal: Engels.

schilderij fotoPhotofunia
Zet jezelf op een schilderij of billboard, of kruip in de huid van Superman of Marilyn Monroe. Het enige wat je hoeft te doen is een portret uploaden. Photofunia doet de rest. Je kunt de foto downloaden naar de computer, of online bewaren.
Taal: Engels.

vintage foto effectPixlr-o-matic
Coole retro effecten voor een instant vintage look. Download de foto door op Save te klikken. Als Pixlr-o-matic vraagt om je Facebook account te gebruiken, kies dan Nee om jezelf te beschermen tegen ongewenste postings op je muur.
Taal: Engels.

retro foto effectRollip
Maak een foto kunstmatig oud met verkleurde polaroid effecten, of voeg licht- en kleureffecten toe. Rollipt werkt snel, en de foto is te downloaden naar de computer.
Taal: Nederlands.

truc fotoTiltshiftmaker
Tiltshiftmaker maakt van een landschap of stadsgezicht een kitschig Madurodam. De foto is direct op Flickr te plaatsen, maar niet te downloaden. Om zelf te kopiëren: Alt + PrintScreen, en uitknippen op de computer.
Taal: Engels.