Gratis emailadres

gratis email
Bij het kiezen van een gratis e-mailadres kun je niet om de grootste aanbieders heen: Gmail en Outlook.com. Deze e-maildiensten zijn steeds meer op elkaar gaan lijken, en de kwaliteit ervan is uitstekend. Andere aanbieders kunnen er niet aan tippen, maar er blijven altijd alternatieven.
Gmail versus Outlook.com
De grootste online e-maildiensten - Gmail en Outlook.com - hebben samen meer dan 1 miljard gebruikers. Gmail is van Google, en Outlook.com is van Microsoft. De internetgiganten laten hun e-maildiensten steeds meer op elkaar lijken. De kwaliteit van beide diensten is uitstekend: betrouwbaar en veilig. Door goede spamfilters heb je nauwelijks last van spam.
Zowel Gmail als Outlook.com maken overstappen eenvoudig: als je e-mails en contacten in een ander mailprogramma hebt kun je ze automatisch laten importeren. Er kan mail worden opgehaald van meerdere e-mailadressen, waaronder ook POP3/IMAP accounts. Bij het terugmailen kun je instellen dat het oorspronkelijke mailadres wordt getoond. Dit maakt Gmail en Outlook.com heel geschikt om de mail van verschillende mailadressen te beheren.
Gmail staat bekend om zijn grote flexibiteit. Als je handig bent met filters en labels kun je veel tweaken, en bijvoorbeeld standaard-mailtjes terugsturen naar bepaalde inkomende berichten. Outlook.com heeft een vertrouwde indeling voor mensen die een Windows mailprogramma gebruiken, en heeft zijn geavanceerde opties wat dieper weggestopt. Bij de keuze voor Gmail of Outlook.com kan ook meespelen of je andere diensten van Google of Microsoft gebruikt, zoals YouTube, Blogger, Chrome, Google Drive, Google Maps (allemaal van Google) of Skype, Windows, OneDrive of XBox live (van Microsoft).

Gmail
gmailGmail is de email-dienst van Google, die alles in huis heeft om je mails - van verschillende accounts - te organiseren. Hiervoor werkt Gmail niet met mappen, maar met labels en filters. Dit is zeer flexibel. Je kunt de indeling en de stijl van je inbox geheel naar je hand zetten. Gmail sorteert - als je dat wil - automatisch je berichten waarbij de belangrijkste mails bovenaan komen en meldingen van sociale media achter een tabblad te vinden zijn. Gmail beschikt over prima zoekfuncties om berichten te doorzoeken. Door de enorme opslagruimte zal het niet snel nodig zijn om e-mails op te schonen. Gmail werkt naadloos samen met andere diensten van Google, zoals Contacen, Agenda, Taken, Chatten en Google Drive. Inkomende mails met boekingen van - bijvoorbeeld - hotels en vliegtickets kunnen automatisch in je agenda worden gezet.
Opslagruimte: 15 GB.
Verloopt: als het account 9 maanden niet wordt gebruikt.
Taal: Nederlands.

iCloud Mail
icloudiCloud Mail is de e-maildienst voor gebruikers van Apple toestellen, die verbonden is aan iCloud: een online opslagdienst voor documenten, muziek en foto's. Deze maildienst is stijlvol en eenvoudig: er zijn geen labels of filters om mails te organiseren. Je kunt ook geen mails ontvangen van andere email accounts. Als je een Apple ID hebt dat eindigt op @mac.com of @me.com, dan heb je al een iCloud mailadres (hetzelfde, maar dan met @icloud.com). Als je een Apple ID hebt met een ander e-mailadres moet je nog een @icloud.com adres instellen voordat je iCloud Mail kunt gebruiken. iCloud Mail maakt gebruik van IMAP en werkt perfect samen met de mail-apps op Mac OS en iOS toestellen.
Opslagruimte: 5 GB.
Verloopt: als het account 1 jaar niet wordt gebruikt.
Taal: Nederlands.

Outlook.com
outlook.comOutlook.com (voorheen Hotmail) is de e-maildienst van Microsoft. De Inbox van Outlook is georganiseerd rond mappen, die je zelf kan indelen. Je kunt e-mails automatisch laten filteren, waarbij onbelangrijke mails in een aparte map worden gezet. Je zet deze functie aan via Opties (wiel-icoon) > Automatische verwerking > Onbelangrijke e-mails. Outlook.com sluit aan bij andere diensten van Microsoft, zoals Skype (chatten en bellen), Personen, Agenda, Taken en OneDrive. Er zijn ook veel extensies voor Outlook.com waarmee je - bijvoorbeeld - kan instellen dat een e-mail over een tijdje nogmaals wordt gestuurd.
Opslagruimte: 7 GB.
Verloopt: als het account 270 dagen niet wordt gebruikt.
Taal: Nederlands.

Yahoo Mail
yahoomailYahoo was een van de eerste aanbieders van webmail-adressen, en is nog steeds een betrouwbare dienst. De e-maildienst van Yahoo is - net als Gmail en Outlook.com - goed, veilig en voorzien van een prima spamfilter. Yahoo Mail biedt vrijwel onbeperkte opslagruimte: 1 TB (1000 GB). De aanvullende diensten van Yahoo, zoals Agenda en Chat zijn minder uitgebreid, en van mindere kwaliteit dan bij Gmail en Outlook.com. Ook bevat Yahoo Mail veel meer storende reclames.
Opslagruimte: 1000 GB.
Verloopt: als het account 6 maanden niet wordt gebruikt.
Taal: Engels.

Andere gratis emailadressen


DeDS
Met een gratis account bij de vereniging Open Domein krijg je een e-mailadres en ruimte om een homepage te plaatsen. Open Domein is een ideële organisatie die openbare ruimte op internet aanbiedt, vrij van commercie.

Moerstaal
Meer dan 2000 Nederlandse emailadressen, met o.a. plaatsnamen, beroepen, sporten, automerken, streektaal en meligheid, van @ahum.nl tot @ziethetnietmeerzitten.nl

Mail.be - Belgische webmail.

E-mailadresses.com - Wereldoverzicht van aanbieders van gratis e-mailadressen.

Wegwerp e-mailadressen

Als je tijdelijk een emailadres nodig hebt kun je beter een wegwerp adres nemen. Zo'n adres is snel aan te maken, en handig voor het aanmelden bij websites waar je een bevestigingsmail moet beantwoorden, maar niet je vaste emailadres wilt achterlaten.
Kijk voor aanbieders van wegwerp emailadressen op Tijdelijk emailadres