E-mailprogramma's

beste e-mailprogramma
Een e-mailclient behoort tot de uitrusting van elke computer. Naast de standaard Mail software voor Windows en Mac zijn er ook alternatieve mailprogramma's met innovatieve functies.
Kijk ook bij Online mailprogramma's: handig als je op verschillende computers en mobiele apparaten werkt.

Mailbird
Mailbird is een krachtig e-mailprogramma met moderne functies en een fraaie vormgeving. De indeling van het programma is overzichtelijk, en geheel zelf aan te passen. Je kunt de mail van meerdere e-mailadressen ophalen en beheren (zowel POP3/IMAP adressen als Gmail en Outlook.com). Door de integratie met diensten zoals Google Agenda, Evernote, Google Drive, WhatsApp, Facebook en Twitter biedt Mailbird een complete omgeving voor je communicatie, en het organiseren van taken.
Platform: Windows 10, 8, 7.
Taal: Nederlands.
Gratis: Gratis basisaccount en betaalde abonnementen met meer opties.

Mozilla Thunderbird
Uitstekend e-mailprogramma met veel mogelijkheden en een goede beveiliging. Thunderbird heeft handige snufjes, zoals een one-click adressenboek (met één klik een persoon toevoegen aan je contacten), een ingebouwde dienst om grote bestanden te verzenden en slimme zoekfuncties. Via extensies kan Thunderbird worden uitgebreid met extra functies. Wie op zoek is naar een alternatief voor Outlook kan Lightning installeren voor het organiseren van agenda, afspraken en taken.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS en Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.

Opera Mail
Compact e-mailprogramma dat het gemakkelijk maakt om de mail van verschillende e-mailadressen te organiseren. Opera Mail heeft uitstekende mogelijkheden om mails te filteren, labelen en sorteren. Dit mailprogramma heeft een ingebouwde feed-lezer.
Platform: Windows (alle versies), Mac OS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Outlook 2016
Zeer uitgebreid e-mailprogramma, dat functies biedt voor het organiseren van afspraken, contactpersonen, taken en aantekeningen. Outlook is groupware: het wordt vooral gebruikt als kantoorsoftware. Door de vele opties is Outlook niet gemakkelijk in gebruik. De indeling van het programma is wel geheel zelf aan te passen.
Platform: Windows, Mac OS.
Taal: Nederlands.
Gratis: Nee. Outlook 2016 is onderdeel van Office 365.

Windows Mail
Compact e-mailprogramma dat standaard aanwezig is in Windows 10. Windows Mail heeft een gestroomlijnde layout, die ook goed werkt op mobiele apparaten. Deze app werkt o.a. met POP/IMAP en webmail adressen, iCloud, Office365 en Microsoft Exchange. Windows Mail is geïntegreerd met Windows Agenda. Beide apps werken vlot, zonder toeters en bellen.
Platform: Windows (alle versies).
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja.

Zimbra Open Source
Zimbra is een productiviteitsprogramma voor groepen, dat vergelijkbare mogelijkheden biedt als Outlook. Dit professionele pakket richt zich op gebruik door groepen, instellingen en bedrijven. Zimbra biedt functies zoals agenda, contacten, taken en synchronisatie met mobiele apparatuur. Het biedt ook webmail en werkt samen met o.a. Gmail, Outlook.com, Microsoft Exchange IMAP, IMAP, en POP-mail.
Platform: Windows, Mac OS en Linux.
Taal: Nederlands.
Gratis: Ja. Open Source software.