Zelf een boek uitgeven

Wikipedia e-book maken
Manuscripten naar uitgevers sturen is iets uit de 20e eeuw. Iedereen kan nu zelf een boek uitgeven via internet, en te koop aanbieden via webwinkels.

Publiceren van boeken en e-books

Brave New Books
Dit is het self-publishing platform van Singel Uitgevers, Bol.com en Mybestseller.com. Schrijvers kunnen rechtstreeks een boek en e-book uitgeven en verkopen via de webshop. De publicatie van papieren boeken is on demand: de paperback wordt geprint als hij betaald is. De eventuele opbrengsten worden gedeeld met Brave New Books, na aftrek van de (print)kosten. Brave New Books biedt tegen betaling ook diensten aan zoals redactie, ontwerp en promotie.
Diensten: self-publishing van boeken en e-books.
Taal: Nederlands.

Smashwords
Smashwords is een uitgeverij van e-books. Iedereen kan hier gratis een e-book publiceren, en te koop aanbieden in de webwinkels van o.a. Smashwords, Apple iBookstore, Barnes & Noble, Sony en Kobo. De verkoopprijs kies je zelf, waarbij een deel van de eventuele opbrengst naar Smashwords gaat. Smashwords verzorgt ook ISBN nummers en disbributie naar bibliotheken. Er is een uitstekende Engelstalige gids met stap-voor-stap instructies voor het publiceren op Smashwords: Smashwords Style Guide
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Engels.

Lulu
Lulu is een internationale drukker en uitgever van papieren boeken en e-books. Je kunt hier tegen betaling een familieboek professioneel laten afdrukken, maar ook een roman laten uitgeven en aanbieden via de webwinkels van o.a. Amazon en Barnes & Noble. Je kunt ook gratis een e-book laten uitgeven. Bij verkoop van een boek of e-book ontvang je royalties, en gaat de rest van de opbrengst naar Lulu. Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van papieren boeken qua formaat, omslag en papiersoort.
Diensten: print-on-demand, self-publishing van gedrukte boeken en e-books.
Taal: Nederlands.

Nook Press
Nook Press is het online uitgeefplatform van Barnes & Noble, de maker van de e-reader Nook. Via Nook Press kun je geheel zelf een e-book schrijven, opmaken en uitgeven en te koop aanbieden in de Barnes & Noble webshop en via de Nook ereaders.
Diensten: Self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Kindle Direct Publishing
Dit is de online uitgeverij van webwinkel Amazon. Via Kindle Direct Publishing kun je eenvoudig zelf een e-book uitgeven en te koop aanbieden op Amazon. Hieraan zijn geen kosten verbonden, en de verkoopprijs stel je zelf vast. Voor royalties hanteert Amazon een 70% en een 35% tarief. Nederland en België vallen onder het 70% tarief.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.

Pumbo
Pumbo is een Nederlands selfpublishing platform dat van alle markten thuis is. Je kunt een papieren boek laten drukken, of (e)boeken uitgeven en verkopen via diverse online kanalen. Ebooks die via Pumbo worden uitgegeven kunnen worden aangeboden op Bol.com en/of Managementboek.nl, maar ook via een eigen website. Gedrukte boeken worden gedistribueerd via het Centraal Boekhuis. Er worden ook aanvullende diensten aangeboden zoals redactie, vormgeving en promotie.
Diensten: self-publishing van e-books.
Taal: Nederlands.